søndag 3. mai 2015

Endeleg drivhus!

No har vi kjøpt oss drivhus som eg har ønskt meg i mange år. Det er så fint! Juliana heiter det og er 7-8 m2 stort. Det har herda klart glas og ramma er laga av sedertre.

Platten og støttemuren har vi bygd for mange år sidan, så vi trengte kun å lage ein liten sokkel til drivhuset.

Her er det under montering. Vi har festa drivhuset til sokkelen med bolter som går gjennom treverket og nedi sokkelen.

Ferdig montert! Og vi er kjempefornøgde. Det var ganske enkelt å montere sammen. Vi brukte ein kveld på å montere sammen veggane og ein dag på glasrutene.

Dagen etter vi var ferdige med drivhuset drog vi rett på eit hagesenter og handla inn vekster. Tomater, paprika, urter, sitrontre og ei form for sitrustre. Kunne ikkje vente på det eg har sådd. 😉

Skal henge opp gardiner på sørsida av drivhuset for at plantane ikkje skal bli svidd. Skal finne eit lyst og lett stoff som slepp gjennom masse lys.

Gleder oss til sommeren no! 😊

6 kommentarer:

Elisabeth sa...

Ser kjempefint ut!!

Rita sa...

For et flott drivhus du har fått. Ser skikkelig solid ut. Lykke til med de nye plantene.

Haukaas lille hjem sa...

Så flott drivhus, likte fargen og formen. Drømmer selv om et drivhus og jobber med å skaffe materialer til det.

Steinar sa...

Jeg planlegger å gi dette drivhuset til min samboer til hennes 40års-dag. Jeg har sett på mange forskjellige med synes dette virker fint. Tøft med treverk i stede for alu-profiler. Jeg er dog litt usikker på kvaliteten. Syns du det virker robust og at den tåler vær og vind? Hva er din erfaring med drivhuset nå som du har brukt det en sommer?

Nina sa...

Hei! Ja, det er stødig og virker robust. No har ikkje vi fått testa drivhuset i ein skikkelig storm enda, men vi har planer om å forsterke endeveggen som ikkje har dør med ein drager tvers over og muligens ein på takflaten som står mot den mest verutsatte retninga (oppover mot skråninga). Vi får sikkert testa det ut i haust. 😉

Nina sa...

Det er ingen foringer på vindua, så det kan komme inn litt vatn i skøytane når det bøtter ned sånn det er sagt.