onsdag 26. august 2015

Ei handfull med godt frå hagen

Eit lite knippe av det vi kan ete frå eigen hage. Eg blir meir og meir opptatt av å dyrke eigen mat. 

Vi er langt frå sjølvforsynte, men å kunne hente både grønsaker, frukt og bær frå vår eigen hage er utruleg givande.

No har vi hatt hage i 9 år og det vi har planta til no er eit plommetre, fire sorter epletre, eit søtkirsebærtre, tre ripsbusker, to solbærbusker, to stikkelsbærbusker (gul og raud), ei jostabærbusk, tre sorter amerikanske blåbær, jordbær og drueranke. 

I tillegg har vi i år sådd både gulrøtter, sukkererter, grasløk, tomater, agurk og paprika.

I drivhuset har vi også eit sitrontre, kumquait og oliventre.

Neste år vil eg satse på fleire grønsaker, så da må grønsakshagen bli ferdig i år helst. ;)

1 kommentar:

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Hei! Så kjekt med hjemmedyrket! Det er ikke nødvendig å være selvforsynt hele året, bare å kunne gå ut og plukke et egenprodusert tilskudd er supert! I år har jeg gulrøtter, purre og sukkererter i plantekassene mine. Onsdag blir drihuset mitt endelig satt opp etter flere måneders graving, vurdering, planlegging og utføring av grunnarbeid. (Jeg har ikke så mye tid å ta av, og været i år har ikke gjort jobben så fristende) så neste år blir det enda mer egenprodusert! Bærbusker og frukttrær har jeg også, i tillegg til en god del urter! Ha en fin avslutning på sommeren! Hilsen Anne-Kristin (lykkelig i hagen)